Uit de praktijk: Efficiency

Efficiency-slag voor vleeswaren slicer

Klant

Een grote vleeswaren fabrikant die werkt met automatische productielijnen. Deze productielijnen worden steeds gevuld met lange snijpalen. Er is een grote variatie in te verwerken vleeswaren.

Uitdaging

Het bedrijf kampt met stilstand op de productielijnen, waardoor sommige lijnen slechts 40% van de beschikbare capaciteit benutten. Een deel van deze stilstand ontstaat op de overgangspunten tussen de opeenvolgende snijpalen. De oorzaak hiervan is onbekend. Ook de hiermee gepaard gaande kosten zijn onbekend, evenals oorzaak en kosten van overige stilstand. Vraagstelling: oorzaken van stilstand in kaart brengen en de kosten beheersen

Werkzaamheden Fresh Quality Support

We plaatsen op de lijnen een module die aan de hand van de passerende pakjes vleeswaren de zogenaamde heartbeat van de lijn monitort. Vervolgens zijn de stilstanden zichtbaar, aangezien de machine stil valt als er een bepaalde tijd geen pakje voorbij komt. De data die we op die manier verzamelen, leiden tot een rapportage. Op basis van deze rapportages voeren we dagelijks staand overleg in met de verantwoordelijke teamleiders. De voornaamste stilstanden van de vorige dag worden verklaard en verbetervoorstellen volgen. De gemaakte afspraken worden voortdurend opgevolgd en zo ontstaat een verbetertrend.

Resultaat

In een half jaar tijd is de efficiency met 30% verbeterd. Bovendien groeit de verantwoordelijkheid en dus motivatie onder lijnmedewerkers, aangezien zij opgeroepen worden de stilstanden te verklaren.

Wilt u meer informatie over hoe Fresh Quality Support u van dienst kan zijn, neem dan contact met ons op.