Een mooi jaar vol bijzondere ontwikkelingen
Ieder jaar schrijf ik voor mezelf een soort van terugblik, dat maakt me bewust van al mijn gemaakte stappen, nu moet ik zeggen tis zeker de moeite geweest 2021 😊 In november 2020 ging ik een samenwerkingsverband aan met mijn broer Daniël Zwiers. Wat mensen toen allemaal tegen mij zeiden!!! “Oh echt, zou je dat nu wel doen”, “als dat maar goed gaat”, “bezint voor ge begint”.
Tja, ik ben iemand die echt zijn eigen weg vaart, dus ik had daar dan ook geen oren naar. Voor mij was het geschenk wat mijn broer mij gaf, een heel bijzonder geschenk. Hoe mooi is het als je je eigen talent dagelijks mag gebruiken. Dan zingt mijn hart iedere keer weer opnieuw. Dat is iets wat ik meegekregen heb op mijn transformatiecoach opleiding bij de NEM academy. Enne ikke niet alleen werken vanuit talent, maar mijn broer ook he, hij heeft weer andere talenten, we vullen elkaar perfect aan. Werken vanuit talent daar wordt je gelukkig van, daar gaat je hart van zingen😊.
Een marketeer als personal coach
Jullie kennen allemaal geven en nemen of halen en brengen. Nou wij brengen de klant “een cadeautje”, zoals velen doen met kerst, wij op onze beurt halen dan ook weer “een cadeautje” bij de klant. Die klant heeft geïnvesteerd in zijn medewerkers, door ze te trainen en een verbetermethode te leren, dat brengt gegarandeerd beweging. Wij daarentegen leren van de trainingssessies, dat brengt ons steeds weer opnieuw inzichten waarmee wij ons dan mogen verrijken. Mijn broer en ik spraken al bijna twee jaar over de ontwikkeling van een concept waarmee we in de voedings-middelen industrie het verschil kunnen maken.
Welke kwaliteiten hebben we in huis en wat brengt dat dan onze klanten? Nou ik mag je vertellen, daar hebben we maandenlang samen over gebrainstormd. Hele schema’s maakten we over onder andere het ontzorgen. Maar ook over onze eigen talenten. Het koppelen van onze talenten aan de zorgen van de klant. Er kwam het laatste jaar een marketingspecialist aan te pas, Marleen Stegeman-Henderson. Ze ontzorgde ons en was onze personal Quality Workflow® coach. Ze hielp ons om de vele schema’s die we hadden, te stroomlijnen. Er kwam lijn in onze ideeën, het werd begrijpbaar en ja natuurlijk ook grijpbaar voor de klanten. De volgende stap naderde, het naar buiten brengen van ons concept Quality Workflow®
Persoonlijke en online presentatie
Werk aan de winkel, eerst goed nadenken over: wat betekent dat voor de website van Fresh Quality Support. Nadenken over hoe je bezoekers goed kunt informeren over het product wat je in de markt wil zetten. Ook grafisch wil je dat het er mooi en aantrekkelijk uit ziet. Op zoek naar een grafische vormgever. Jules Jeuriens kwam op ons pad en hij heeft daar de nodige uurtjes aan gespendeerd om tot een super mooi resultaat te komen. Onze mening daarover is natuurlijk gekleurd 😊.
Check, check, hebben we alle ingrediënten voor de websitebouwer? Oeps nee nog niet helemaal, we moeten vastgelegd worden op de gevoelige plaat door een vakfotograaf. Onze coach heeft een groot netwerk, dat is erg handig en dan kun je snel schakelen. Zij bracht ons voor de foto’s in contact met John van Gelder. Hij heeft de nodige foto’s geschoten, op locatie, bij een klant en bij hem in de studio met de Quality Workflow® kledij die geleverd is door Marc Verhaar. Julian van den Berg ging aan de slag met het verbouwen van de website en zo ontstond er dan de Quality Workflow® pagina.
Het werkboek en de competitie
Ik ben gestart met het schrijven van het werkboek voor de trainingen en maken van presentaties. Mijn broer schreef een survey voor het management. We draaiden pilots bij bestaande klanten. Daarvoor moesten meertalige posters gemaakt worden voor aankondiging van Quality Workflow® en ook het werkboek werd gedrukt in 2 talen en ik mag pronken op de voorkant van onze folder die door Print Service Cuijk gedrukt is. We gebruiken voor onze Quality Workflow® competitie een wisseltrofee en periodeprijzen die gemaakt worden door Angelo Verhoeven van AV sportprijzen in Hedel. Als je het allemaal aan het opschrijven bent, dan zie je pas het netwerk wat aan het ontstaan is.
De Quality Workflow® animatie
Bij een product dat je niet fysiek kunt vastpakken, is het wel goed om dit in een filmpje uit te kunnen leggen. Hoe werkt Quality Workflow® dan? We gingen op zoek naar een partij die dit voor ons in beeld kon brengen en kwamen uit bij Loepzuiver-motion design. Bas van Breugel maakte een selectie uit poppetjes die een rol konden spelen hierin en ging met de informatie die wij verstrekten aan de slag. Echt gaaf als je het resultaat voor de eerste keer ziet. Er moest een script geschreven worden en dat moest ingesproken worden, Dat deel wilde mijn broer voor zijn rekening nemen en ik moet zeggen dat heeft hij echt super gedaan met wat hulp van Ursula van Oudenhoven van Art2voices. Hij plaatste het puntje op de i. En yes, nu hebben we een animatie.
De interactieve encyclopedie voor het werk op zak
Omdat we ons met Quality Workflow® echt willen richten op de praktijk, kwamen we tot de conclusie dat daar in de huidige tijd ook zeker een app bij hoort. We leven nu eenmaal in de digitale wereld. Onze partner daarin is Concapps geworden. Hoe mooi is het, als medewerkers een soort van interactieve encyclopedie voor het werk op zak hebben. Daarin kunnen ze nazien wat de inhoud van de training was, maar ook bijzonderheden over alles wat met kwaliteit van het product te maken heeft. Wat voor effect heeft nu juist die bacterie? Of denk aan instructiefilms.
Als er een Surprise Inspectie is geweest, kunnen ze het rapport opvragen en zien wat hun score was. Die score telt mee in de Quality Workflow® competitie. Ze kunnen extra voedselveiligheidsopdrachten uitvoeren om hoger te eindigen in de competitie. De teamleiders en sleutelfiguren worden maximaal geïnformeerd over voedselveiligheid en kwaliteit. De inhoud van de app, was voor ons heel wat uurtjes schrijven en herschrijven om tot het huidige resultaat te komen, daar zijn we mega trots op. Met deze trots hebben we ons gepresenteerd op het VMT food safety event (Monique van Neutegem en Willem Paul de Mooij). Ondersteund door onze Surprise Auditor Henny Veldman en onze Ambassadeur Ronald Holtmaat.
Werken vanuit talent
Afgelopen jaar gaf ik mijn slapende talenten een wake-up call, dat gaf me een heel fijn gevoel, ik werd er helemaal blij van. Als ik trainingen geef, doe ik exact hetzelfde, ik maak de deelnemers bewust van hun omgeving en zet hun ogen weer open. Ik maak ze wakker. Mijn hart zingt van het coachen van medewerkers en het zien ontstaan van de beweging in no time. De transformatie inzetten en helpen bij bewust worden van processen en wat dat dan voor invloed heeft op het werk, de werkomgeving en prestaties, dat maakt mij trots en de medewerkers weer blij.
Wat gaat 2022 mij en natuurlijk ook U bieden
Voor mij was 2021 een geweldig jaar, waar ik graag op terug kijk en wat me veel heeft gebracht. We zijn volop in beweging en ontwikkelen nu losse modules en programma elementen. We integreren methodiek De Ladder van Ben Tiggelaar in ons programma (gebaseerd op 30 jaar verander psychologie). We gaan onze eigen video’s maken met hulp van Marieke Melten. Dit zijn zomaar een paar agendapunten voor het komende jaar, waardoor het unieke Quality Workflow® programma nog rijkgevulder zal worden voor iedereen.
Dank aan iedereen die hier aan mee heeft gewerkt, ik heb wellicht niet iedereen benoemd, maar is ook teveel om op te noemen. Maar samen zijn we een heel mooi pad ingeslagen. 2022 een nog mooier jaar vol bijzondere Quality Workflow® ontwikkelingen voor jou?
In het Quality Workflow® programma over voedselveiligheidscultuur besteden we vanzelfsprekend veel aandacht aan vertrouwen. In de Quality Workflow® training voedselveiligheidscultuur, bij de implementatie van de Quality Workflow® cyclus maar ook in de app wordt je hiervoor actief gestimuleerd. Wil jij hier meer over weten? Of ben je nu ook nieuwsgierig naar de andere Quality Workflow® bouwstenen? Neem dan snel contact met ons op voor een kop koffie en een goed gesprek. Wil je met Quality Workflow® van gedachten wisselen over het ontzorgen, save a date.