Bewust versus onbewust

Bewust versus onbewust

Het nare van het onbewuste is, dat je daar niet bewust van bent. Het gebeurt zonder dat je er erg in hebt. Het kan gaan om gedrag, dingen die veranderen of handelingen door teamleden in het proces. We worden pas bewust van iets wanneer er herhaaldelijk reacties op komen.

Zou de volgende uitspraak de jouwe kunnen zijn? “Oh ja, nu je het zegt. Ik heb dat niet eerder meegemaakt of gezien, ik was me daar niet bewust van.” Je praat uiteindelijk met anderen over dit probleem of je probeert te ontdekken wat de oorzaak is.

Test jouw bewustzijn, hoe bewust ben jij van veranderingen in jouw werkomgeving? Het filmpje laat je zien hoe bewust of onbewust je bent. Het filmpje duurt minder dan 2 minuten. Het aantal veranderingen is verrassend veel.

Deze bijdrage werd geschreven door José Meesters Zwiers

Meer informatie:
Fresh Quality Support
Daniël Zwiers
Tel.+31 (0)6-225 936 06
daniel@freshqualitysupport.nl
José Meesters Zwiers
Tel.+31 (0)6-519 233 66
jose@freshqualitysupport.nl

Geplaatst in Continu verbeteren, Food safety, Geen categorie, Mensen in beweging, Quality assurance, Voedselveiligheidscultuur en getagd met , , , , , , , .