Hoe bewust ben jij van jouw onbewuste kant, doe deze test

Bewust versus onbewust

Het nare van het onbewuste is, dat je daar niet bewust van bent. Het gebeurt zonder dat je er erg in hebt. Het kan gaan om gedrag, dingen die veranderen of handelingen door teamleden in het proces. We worden pas bewust van iets wanneer er herhaaldelijk reacties op komen.

Ik was me er niet bewust van

Zou de volgende uitspraak de jouwe kunnen zijn? “Oh ja, nu je het zegt. Ik heb dat niet eerder meegemaakt of gezien, ik was me daar niet bewust van.” Je praat uiteindelijk met anderen over dit probleem of je probeert te ontdekken wat de oorzaak is.

Test jouw bewustzijn

Test jouw bewustzijn, hoe bewust ben jij van veranderingen in jouw werkomgeving? Het filmpje waarmee je jouw bewustzijn kunt testen laat je zien hoe bewust of onbewust je bent. Het filmpje duurt minder dan 2 minuten. Het aantal veranderingen is verrassend veel.

Hoe verbeter ik het bewustzijn of wel de mindset bij mijn medewerkers, dat is een van de onderdelen van ons complete programma Quality Workflow® maar ook van de losse bouwsteen: de training Quality Workflow® voedselveiligheidscultuur. Heb je interesse of wil je er meer weten over de mogelijkheden die wij bieden, neem gerust contact met ons op. We vertellen er graag meer over, en dat mag ook zijn onder het genot van een kopje koffie.

 

Geplaatst in Continu verbeteren, Food safety, Geen categorie, Mensen in beweging, Quality assurance, Voedselveiligheidscultuur en getagd met , , , , , , , .