Wat je aandacht geeft groeit ook kwaliteit van medewerkers

Interview met een teamleider

Jaco van Bruchem is teamleider in een voedselverwerkend bedrijf. Zijn team bestaat uit ca 15 medewerkers van diverse nationaliteiten. Iedere medewerker heeft zijn eigen vakgebied. Hun persoonlijke kwaliteiten worden dagelijks ingezet bij het uitoefenen van hun taak. Met zijn team heeft hij deelgenomen aan de Quality Workflow competitie. Ze werden periode kampioen.

De vraag die ik Jaco stelde: “Hoe was het om periode kampioen te zijn, wat heb jij mogen ervaren”.

Jaco: “Het winnen van de Quality Workflow competitie had een hele positieve uitwerking. Ik als teamleider voelde me zeker trots, maar wij als teamleiders krijgen voldoende aandacht.

Mijn medewerkers waren verrast, door de extra aandacht die zij kregen. Ze waren zeker trots op de erkenning die ze nu mochten ontvangen. De eerste verrassing was, dat de periode winnaar, mijn team dus, op de foto werd gezet en op een hele grote poster kwam te pronken in het bedrijf. Hun trots, was zo mooi om te mogen ervaren.

Daarna kwam de uitreiking van het persoonlijke presentje, een Quality Workflow metaal detecteerbare pen. De prijs was uiteindelijk niet waar het om ging, maar ze ervaarden het als een erkenning van hun dagelijkse inzet en voelden zich zeer gewaardeerd bij het uitoefenen van hun vak.”

Dit maakt allemaal deel uit van ons volledige programma Quality Workflow. Daarmee verbeteren wij bij organisaties hun voedselveiligheidscultuur. Een Voedselveiligheidscultuur gaat om de gedeelde normen, waarden en overtuigingen die van invloed zijn op de mindset en het gedrag ten aanzien van voedselveiligheid in, om en door de hele organisatie heen.

 

Geplaatst in Continu verbeteren, Food safety, Mensen in beweging, Voedselveiligheidscultuur en getagd met , , , , , , .