Wil jij kwaliteit verhogen en je audit resultaten behalen

10 september 2021, Cuijk 

Gebr. Stroomberg heeft na een jaarlijkse audit ook dit jaar het BRC certificaat mogen ontvangen. Dit keer met status AA, dat inhoudt dat zij aan de strengste eisen voldoen als het gaat om het voedselveilig produceren. “u begrijpt vast dat wij trots zijn op dit resultaat en dat wij alles in het werk stellen om deze hoge standaard vast te houden”, vertelt Rob Stroomberg, directeur van Gebr. Stroomberg. Deze status heeft het bedrijf mede te danken aan het Quality Workflow®-programma.

Gebr. Stroomberg is al enkele jaren gecertificeerd met het Beter Leven Keurmerk (BLK). Gezien de betere leefomstandigheden van de dieren ligt ook hier, naast voedselveiligheid, sinds enkele jaren de focus. “Vandaar dat wij ook gespecialiseerd zijn in speciale ‘BLK schnitten’”, licht Stroomberg vervolgens toe.

QUALITY WORKFLOW®
Bij Gebr. Stroomberg draait alles om kwaliteit. Hygiëne en veiligheid zijn hierbij belangrijke aspecten. “Dankzij strenge interne controle en externe audits zijn wij dagelijks in staat om veilig en hygiënisch te produceren. Die kwaliteit is zichtbaar in onze vleesproducten en unieke productontwikkelingen”, vertelt Stroomberg verder. Dit vergt veel van de organisatie en dus het personeel. Sinds kort werken diverse productie afdelingen met het Quality Workflow®-programma, waarbij ze leren te kijken naar verbeterkansen in hun eigen werkgebied. “Met het Quality Workflow®-programma hebben we een structuur ontwikkeld waarmee we de voedselveiligheidscultuur in de organisatie kunnen implementeren. Hierbij besteden we aandacht aan mens, communicatie, verbetering en bewustzijn op alle niveaus binnen de organisatie”, legt Daniël Zwiers van Fresh Quality Support uit. “Want hoe zorg je dat iedereen in het bedrijf zich verantwoordelijk voelt voor voedselveiligheid?”

MODERNE PRODUCTIEFACILITEIT
In de nieuwe ‘state-of-the-art’ productiefaciliteit zijn de systemen erop gericht dat alle stappen in de productieketen traceerbaar zijn. Voedselveiligheid in het bedrijf waarborgen is niet alleen een vereiste, maar ook dé wens van ieder bedrijf in de voedingsindustrie. Gebr. Stroomberg kent haar verantwoordelijke positie in deze voedingsindustrie en beschikt daarom over de benodigde certificaten en kwaliteitskeurmerken om wereldwijd
te kunnen leveren. Mede door het toepassen van het Quality Workflow®-programma zijn de audits succesvol geweest. Sinds enkele jaren vindt een wereldwijde afzet naar Zuid-Afrika, China, Australië, Zuid-Korea, Vietnam en andere landen plaats. Een strak inkoopbeleid hoort daarbij, tezamen met strenge eisen aan leveranciers. Gebr. Stroomberg wil niet alleen de sterkste schakel in de productieketen zijn, zij willen toegevoegde waarde leveren aan hun afnemers.

KLANT IS EN BLIJFT KONING
Wil je een bepaald gewicht of vetpercentage? Dat is allemaal mogelijk bij Gebr. Stroomberg. Klant specifiek produceren is voor hen de normaalste zaak van de wereld. “Dat kunnen we dankzij onze verregaande specialisatie. Op basis van veel ervaring en
een gedegen vakkennis classificeren wij elke ham en schouder individueel. Dat betekent dat de klant precies krijgt wat hij wil. Bovendien bekijken we alle hammen apart: welke snede past het beste bij welke klant?”, vertelt Stroomberg. Ook in het Quality Workflow® programma leren de medewerkers vanaf het begin van het productieproces meedenken over risico’s en gevolgen voor de retailer én de consument. “Dit is uniek, omdat veel implementatieprogramma’s voor voedselveiligheid dit belangrijke aspect niet hebben opgenomen”, zegt Zwiers tot slot.

 

Geplaatst in Continu verbeteren, Food safety, Mensen in beweging, Quality assurance, Voedselveiligheidscultuur.